Om Nordmaling

HÄR FINNS DYNAMIK OCH FRAMTIDSTRO.

Vid en havsvik mitt emellan Umeå och Örnsköldsvik ligger Nordmaling – ett levande och vackert samhälle med allt du behöver för det dagliga livet. Här finns lugnet, men också dynamik och framtidstro.

Här finns gott om butiker, matställen, banker, post, systembolag, förskolor och skolor. – egentligen saknar vi inte något.

Företagen är många och kompetenta, och nu växer Nordmaling igen. Barnafödandet ökar, familjer flyttar hit. Kanske du också?

BRA BARNOMSORG.

I Nordmaling finns flera förskolor (1-5 år) och fritidshem – ditt barn behöver inte ”köa” för att få plats.

Här finns flera låg- och mellanstadieskolor av hög kvalitet. Alla tänkbara gymnasieutbildningar finns på bekvämt pendlingsavstånd.

RIK FRITID.

Fritiden är #Nordmalingsproblemet . Den räcker inte till… Naturen är kanske vår största tillgång, med gammelskog, grottor och en fantastisk skärgård som gränsar till Höga kusten och Kvarken. Här finns också oreglerade laxälvar med internationell ryktbarhet, och storgäddor så in i vassen.

Två sporthallar, ishall, ridhus, simhall, skidbackar, skoterleder – det finns massor att göra på fritiden. Idrottslivet är rikt och föreningarna många.

I Nordmalings finns många guldkorn om du är kulturellt intresserad, inte minst inom konst och musik. Samhället har en spännande och händelserik historia och många väl bevarade lämningar från svunna tider. Ett rikt kultur- och föreningsliv bjuder på många upplevelser alla tider på året.

I HÄNDELSERNAS CENTRUM.

Det är alltid något nytt på gång i Nordmaling, mycket tack vare alla aktiva föreningar. Varje år arrangeras till exempel en hemvändarvecka. Massor med trevliga aktiviteter under en dryg vecka som kulminerar med marknad och tivoli mitt i centrum.

  • Hemvändarveckan
  • Företagsmässan
  • Utställningar
  • Dans & Teater
  • Idrottstävlingar
  • Bingo

FRAMTIDENS TEKNOLOGI.

Bredbandet är väl utbyggt i Nordmalings kommun. Dessutom finns ett flertal privata företag i kommunen som arbetar med teknologi i tidens framkant.

FÖRETAGSAMMA NORDMALING.

Allt du behöver kan du hitta hos våra lokala handlare och butiker. Service, närhet och trevlig personal gör dina dagliga inköp till ett bekvämt nöje. Inga långa köer, inte ens till Systembolaget. Och du, parkeringen är gratis. Bara en sån sak!

Näringslivet utvecklas i Nordmaling. Här samsas högteknologisk industri med innovativa företag inom handel, tjänsteproduktion och IT. Tillsammans rymmer de en mix av kompetenser och produkter som har sin marknad även långt utanför kommunens gränser. Exportandelen är förhållandevis stor.

SÖK JOBB I NORDMALING.

Ett varierat näringsliv och en väl utbyggd kommunal service kräver kompetenser av de mest skilda slag. Därför finns det lediga jobb i Nordmaling. Arbetslösheten ligger betydligt under riksgenomsnittet, och fortsätter att sjunka.

Många nordmalingsbor, både infödda och inflyttade, dagspendlar till Umeå och Örnsköldsvik. Vad gör man inte för att få bo i Nordmaling – här finns ju det goda livet!

Klicka här och läs mer om att arbeta i Nordmaling.

Vad tycker du om detta innehåll?