Integritetspolicy

Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: https://bo-i-nordmaling.nu

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär

När besökare skickar in formulär på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret för att behandla dessa och kunna kontakta besökaren. Dessutom sparar vi besökarens ip-adress och user-agent-värde i vår databas som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du besöker vår inloggningssida kommer vi att sätta en tillfällig cookie för att undersöka om din webbläsare accepterar dem. Denna cookie innehåller inga personuppgifter och den försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig på precis samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys & användningsspårning

Vår webbplats kan samla in besökarens ip-adress och user agent-sträng och dela en anonymiserad variant av dessa uppgifter med Google, som hjälp för att vidareutveckla webbplatsen. Integritetspolicyn för Google-tjänster finns på https://policies.google.com/privacy/google-partners?hl=sv .

Vilka vi delar dina data med

Vi delar eller säljer aldrig dina personuppgifter till extern tredje part som inte specifikt nämns på denna sida.

  • De personuppgifter som sänds in via formuläret intresseanmälan för bostad, kan komma att delas med samtliga tredje parter som nämns på sidan anslutna hyresvärdar. Det är upp till respektive part att avgöra om de vill ta del av personuppgifterna eller inte. Om någon av dessa parter begärt att ta del av uppgifterna, skickas dessa via krypterad e-post. Efter delgivningen ansvarar denne part själv för att vårda och skydda dina personuppgifter enligt sina respektiva integritetspolicys. Bo-i-Nordmaling.nu kan, om du begär det, informera om vilka parter som har tagit del av din inskickade data. Vi kan inte kontakta tredje part och begära radering av dem.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

Om du skickar in ett formulär kommer formulärinnehållet och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna följa upp och analysera förfrågningarna i en strävan att förbättra vår hantering av dessa.

För användare som registrerar sig på vår webbplats (om sådana finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto, har skickat in några formulär eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, juridiska eller säkerhetsändamål.

Var vi skickar dina upgifter

Kommentarer från besökare kan komma att kontrolleras via en automatiserad extern tjänst för detektering av skräppost.

Kontaktinformation

För ytterligare information om personuppgiftshantering eller om du har frågor, är du välkommen att kontakta oss genom någon av följande metoder.

Emailadress:
[email protected]

Ytterligare information

Hur vi skyddar din information

  • Alla som arbeta med webbplatsen omfattas av sekretess.
  • Användare av webbplatsen har tillgång till endast de system och funktioner som deras arbetsuppgifter kräver.
  • Åtkomst till din lagrade information är begränsad till ett fåtal personer inom drift och teknisk support.
  • Vi följer personuppgiftslagen GDPR, The General Data Protection Regulation.

Vilka procedurer vi har för dataläckor

  • Automatiska system för att upptäcka, motverka och förebygga intrång och missbruk.
  • Vi genomför säkerhetsgranskningar och penetrationstester med både interna och externa experter.
  • Lösenord lagras aldrig i klartext utan är alltid hashade och saltade. Det betyder att inte ens vi kan ta reda på ditt lösenord. Förlorar du ditt lösenord, måste du generera ett nytt.
  • Tjänsterna kommunicerar via en krypterad anslutning.
  • Tjänsterna är testade för att klara vanligt förekommande attacker som till exempel SQLi, XSS, CSRF, session hijacking med flera.
  • Låst och larmad datahall enligt skyddsklass 2.
  • Videoövervakning och spårbarhet vid tillträde till lokalerna.
  • Redundant klimatanläggning med miljöövervakning av gas, fukt, värme, vatten.
  • Brandlarm med automatisk släckutrustning.
  • Avbrottsfri strömförsörjning som regelbundet provkörs med fingerade elavbrott.
  • Vissa av våra tjänster levereras via ett nätverk med globala datacenter som körs dygnet runt och som på olika sätt säkerställer driften genom att skydda mot strömavbrott, fysiskt intrång och avbrott i nätverket. De här datacentren följer gällande branschstandarder avseende fysisk säkerhet och tillförlitlighet, exempelvis ISO/IEC 27001:2005.

Från vilka utomstående parter vi tar emot data

Vi får din information först och främst ifrån dig, men även ifrån Google Analytics och Facebook Pixel.

Vilket automatiserat beslutsfattande och/eller profilskapande vi gör med våra användaruppgifter

Vi använder oss inte av någon form av automatiserad teknik för tillfället.

Branschkrav om delgivning av information

För vår bransch gäller inga särskilda krav för delgivning av information.

Vad tycker du om detta innehåll?